⚡️ Jak zvýšit lidský potenciál v současné době a nové termíny ATAIRU LEADERSHIP TV

1. Změna termínů ATAIRU LEADERSHIP TV

Máme velkou radost, že se k naší chystané revoluci ve vzdělávání připojilo nebo je před finálním potvrzením již přes 70 firem. Nicméně naší ambicí zůstává zapojení více než 100 firem. A na základě podnětů, které jsme obdrželi, jsme se rozhodli první epizodu přesunout na říjen. Jednotlivé epizody budou vysílány v těchto termínech:

2. Tři změny ke zvýšení motivace a produktivity lidí v současné době

Poslední dva roky přinesly do firem větší tempo a rychlost. Výsledkem byl nejen dočasný skok v produktivitě, ale i následné vyčerpání způsobené tak strmým nárůstem. Lidé jeli na maximální rychlost a teď jsou unavení. To vše navíc v době, kdy je na trhu práce jejich extrémní nedostatek.

Častou reakcí firem, jak bojovat s vyčerpáním lidí, je nabídka benefitů zaměřených na jejich well-being. Zkušenosti ale ukazují, že benefity nemají na motivovanost, a tedy produktivitu, tak velký vliv, jaký samotní zaměstnavatelé očekávají.

„Well-being léčí symptomy, nikoli samotný systémový problém. Motivaci a ztotožnění s prací sám o sobě nepomůže.“

Petr Havlíček, partner ATAIRU

V kontextu vyšší rychlosti firem, unavených zaměstnanců a faktu, že lidí je málo, by se měli současní lídři naučit klást větší důraz na jasnost a prioritizaci, vytváření psychologického bezpečí a empowerment. Každému z těchto témat bude věnována jedna epizoda ATAIRU LEADERSHIP TV. 

A pokud chcete tyto tři dovednosti posílit anebo se naučit, jak s nimi pracovat v současné době, přihlaste se do ATAIRU LEADERSHIP TV.